Bespannen is niet zomaar een snaartje in het racket laten steken, er komt heus wel wat meer bij kijken.

Bespannen is een vak, dat ik met heel veel precisie en passie voor U doe

Wij bespannen en tunen op professionele machines die op regelmatige basis worden gecontroleerd.

Bespanservicesteve heeft een shop met een eigen professionele 24 uurs bespanservice, voor tennis-, badminton- en squashrackets.

Wij hebben 20 jaar bespan ervaring en zijn naast Yonex Official Stringer ook ERSA (European Racquet Stringers Association) gecertificeerd CS (Certified Stringer) + MRT (Master Racquet Technician) praktijk bespanner. Zo weet je dat je racket bij ons in goede handen is. 

 

Nieuwe snaar:

Welke snaar en hoeveel kilo’s stemmen wij graag van te voren met je af.
We bekijken het tennis-, badminton- of squashracket en vragen wat voor een type speler je bent : beginner, gevorderd of wedstrijdspeler.
Ook vragen we naar de speelstijl :  speel je veel met effect, aanvallend of meer verdedigend?
Daarnaast willen we weten of er arm/schouder klachten zijn of overige blessures.
Op basis hiervan kunnen we een snaar adviseren, en bepalen wat het bespangewicht moet worden.
Door de grote verscheidenheid aan snaren kunnen we voor elk niveau en voor elk budget wat geschikts aanbieden. 

 

Meten is weten:

Met onze ERT of PT1 kunnen wij elke tennis bespanning meten hoeveel DT waarde (kilo) deze bespanning nog heeft. Hierdoor kunnen wij je nog beter adviseren. Dus kom gerust bij ons langs om je racket te laten meten.

Nieuwe tubings:

Elk racket wordt van te voren gecontroleerd op breuken en bij twijfel worden de kapotte tubes, op aanvraag, vervangen
Voor ons geen probleem.

 

Nieuwe grip:

Op zoek naar een nieuwe grip? Er is ruime keuze in vervangings- of overgrips. Wacht niet te lang met het vervangen van de basisgrip.
Je speelt zoveel plezieriger met een goede grip, bovendien voorkomt dit blessures, omdat een nieuwe grip veel meer dempt dan een oude grip.

 

Grotere gripmaat nodig?

Is de grip van je tennisracket te klein? De grip kan een gehele maat vergroot worden door met een gripverdikker (krimpkous) te werken. De krimpkous smelten we dan eerst over het kale handvat heen en daar overheen komt dan weer de basisgrip voor de demping. Je kunt er ook voor kiezen een dikkere basisgrip te nemen. Een overgrip is een andere optie om je grip te verdikken. Een grip kleiner maken is niet eenvoudig en ook niet altijd mogelijk. Mocht je de grip toch willen verkleinen neem dan contact met ons op!

 

Tennisarm of schouderblessure?

Vaak is de oorzaak een verkeerd racket, te dikke of te dunne grip, maar vooral te hoge kilo's of een totaal verkeerde snaar. Kom gerust langs om je arm probleem te bespreken. Er zijn speciale rackets in de markt die armproblemen kunnen verhelpen.