Maar welke snaar kies ik nu ?
De meeste moderne snaren kan men indelen in 3 klassen : monofilament (polyester), multifilament en darm. De speeleigenschappen en het behoud daarvan verschilt behoorlijk bij deze materialen.
Kenmerken poly's
De poly snaar is gemaakt van een stevig materiaal wat zorgt voor een uitmuntende levensduur. Deze snaren zijn daarom uitermate geschikt voor wedstrijdspelers en spelers die snel en veel snaren verslijten. Door het massieve polyester zijn de snaren moeilijker te slijten dan multi of darm snaren. Het stugge karakter wordt daarentegen wel minder power en gevoel in de slag en zullen ze sneller hun spankracht verliezen omdat hun elastische rek heel laag is en hun blijvende rek daan weer veel hoger.De poly wordt daarom niet geadviseerd aan recreanten of clubspelers en zeker NIET aan mensen die gevoelig zijn voor armblessures.
Kenmerken multifilament
De multifilament snaar lijkt qua speeleigenschappen op de natuurlijke darmsnaar (natural gut). Dit komt door de (twintig) constructie en de meerdere dunnen lagen waaruit de snaar bestaat. De snaar zorgt voor het ultieme balgevoel en veel comfort in de slag. Wegesn de hoge elasticiteit kan er veel power en balversnelling aan de slag gegeven worden. Deze snaar is een aanrader voor type spelers die houden van controle en gevoel in de bespanning. Daarentegen is de levensduur een meest genoemde nadeel van deze soort snaren. Doordat het gemaakt is van meerdere flinterdunnenlagen zullen deze eerder breken dan wanneer een snaar is voorzien van een vaste kern.
Kenmerken darm
De darmsnaar is een zeer elastische en zachte snaar die ervoor zorgt dat spelers weinig kracht hoeven te zetten om de bal gecontroleerd terug te spelen. Wegens het zachte materiaal is de speler in staat ballen gemakkelijker te plaatsen en te slaan waar hij de bal voor ogen heeft. Stijve tennissnaren zijn daarom in de verste verte niet te vergelijken met het ultieme comfort van de darmsnaar. De darmsnaar kan bovendien de trillingen zo goed absorberen waardoor dit een ideale aanrader en oplossing is voor spelers met blessures. De snaar is simpelweg minder belastend voor spieren en pezen.
Hybride bespanning
Hier maakt men gebruik van de kwaliteiten van 2 snaren in 1 opzet. Het is een van de meest gebruikte bespanningen dezer dagen op ATP en WTA niveau en vindt ook meer en meer zijn weg naar het recreatie publiek.
Dikke of dunne snaar?
De dikte van de snaar varieert tussen de 1,18 mm en 1,40 mm. Als duurzaamheid geen rol speelt, geldt hoe dunnen hoe beter. Bij het bespannen kiezen wij meestal bij de poly's 1,25 mm als dikte en bij de multifilamenten 1,30 mm als dikte.
Wij zijn blij om te mogen en kunnen samenwerken met de meest gekende leveranciers.